Sposób przygotowania

Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni.
Jabłka obraca, pokroic na drobne kawałki i rozgotować, dodać galaretki. Zimną masę wylac na biszkopt.
Śmietanę utrzepac z cukrem pudrem aż podwoi swoją objętość i dodać żelatynę przygotowaną wg przepisu na opakowaniu.
Rozsmarować na masie jabłkowej.
Kokos uprażyc na patelni z cukrem i masłem. Posypac na smietanie.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    O tak to jest pyszne:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Tomek16

    lubię ciasta z jabłkami więc wypróbuję
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniaaam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Olaa

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    monika154

    palce lizać

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !