Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Postna babka ziemniaczana

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
cebula 3 sztuki
pieczarki 20 dag
jajko 3 sztuki
olej 4 łyzki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyzki
majeranek
pieprz, sol, łyzka masła

Przepis i sposób przygotowania na: Postna babka ziemniaczana

Ziemniaki utrzeć na tarce, połowe na drobnej drugą zaś połowę na jarzynowej. Na oliwie podsmażyc pokrojoną drobno cebulę i pieczarki. Wymieszać starte ziemniaki z jajami usmazonymi pieczarkami z cebula, oraz 3 lyzkami tartej bulki, sola pieprzem i majerankiem.
Duże okrągle naczynie żaroodporne lub inna formę wysmarować masłem wysypać dokladnie tartą bulką wyłozyć do niej masę ziemniaczaną. Wygladzić wierzch.
Piec godzinę i kwadrans w temp 150 - 160 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak