Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiąca salatka z kurczaka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pól długiej bułki
oliwa 0,5 szklanki
ząbek czosnku 2
podwójna kurza piers gotowana lub pieczona
średnie pomidory 4 sztuki
ogórek
sól, pieprz
anchois
bazylia 3 łyzki
ocet winny 3 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiąca salatka z kurczaka

Pokroić bulkę w drobną kostkę upiec w nagrzanym piekarniku na złoto. Ostudzić.
Przygotować sos mocno ucierając ocet lub sok, oliwe anchois i czosnek oraz bazylie, sol i pieprz. Pomidory obrać ze skórki wycisnąc płyn, miązsz pokloic w kostkę. Ogórek pokroić w taka samą kostkę, kurczaka pokroic w drobne paseczki. Wszystkie skladniki łacznie z grzankami wymieszać z sosem. Miske wyłozyc liscmi salaty, przełozyć sałatę na wierzch mozna posypac kilka poszatkowanych lisci bazylii

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak