Sposób przygotowania

Mięso umyć, natrzeć połową przypraw ziołowych, posmarować oliwą, osolić i wstawić w naczyniu żaroodpornym do nagrzanego piekarnika. Obrumienić, oprószyć pieprzem, zmniejszyć dopływ ciepła i dopiekać podlewając od czasu do czasu oliwą. Pod koniec posypać pieczeń tartą bułką i pozostałymi przyprawami ziołowymi. Trzymać w piekarniku jeszcze przez kilkanaście minut. Gotowe mięso pokroić na plastry i polać powstałym sosem wymieszanym z nacią pietruszki.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszności
  • 7
    original
    Opublikowano

    plocia

    już czuję ten smak
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    tylko skąd tu wsiąść barana hehe:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Edyta31

    świetny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    pyszne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !