Sposób przygotowania

Na patelnię rozgrzać tłuszcz, wsypać 2 łyżki mąki i ciągle mieszając zrumienić mąkę na tłuszczu. Uważać żeby mąka nie przypaliła się.
Zasmażkę używać do zagęszczania sosów, zup lub innych potraw.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    też używam zasmażek, daję takie same składniki a wychodzą inne , hehe
  • 5
    original
    Opublikowano

    plocia

    ooo tak często ją robię
  • 4
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ta jez to chyba wszyscy uzywaja
  • 2
    original
    Opublikowano

    pipi765

    ja nieurzywam bo mnie watroba boli
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 3
    original
    Opublikowano

    Agnieszka191

    sama nie robie zasmażki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    ciekawy przepis;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Adam/ZUB3R

    ciekawe, ciekawe
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    nie każdy jej używa, ja np. wcale jej nie stosuję w swojej kuchni!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !