Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zasmażka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tłuszcz 3 łyżki
mąka 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zasmażka

Na patelnię rozgrzać tłuszcz, wsypać 2 łyżki mąki i ciągle mieszając zrumienić mąkę na tłuszczu. Uważać żeby mąka nie przypaliła się.
Zasmażkę używać do zagęszczania sosów, zup lub innych potraw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 20.11.2014 11:32
nie każdy jej używa, ja np. wcale jej nie stosuję w swojej kuchni!
Adam/ZUB3R 11.11.2013 22:21
ciekawe, ciekawe
Andysz 26.05.2012 09:49
ciekawy przepis;)
Agnieszka191 08.09.2010 16:32
sama nie robie zasmażki
pipi765 07.09.2010 09:44
ja nieurzywam bo mnie watroba boli
pauluna
pauluna 07.09.2010 09:31
ta jez to chyba wszyscy uzywaja
plocia 02.09.2010 21:17
ooo tak często ją robię
Monika193
Monika193 02.09.2010 10:12
też używam zasmażek, daję takie same składniki a wychodzą inne , hehe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak