Sposób przygotowania

Na samym początku trzeba zrobić biszkopt, a więc ubijamy piane z białek na sztywno, następnie dodajemy cukier i dalej ubijamy. Teraz musimy w osobnej misce 6 żółtek , 2 łyżki proszku do pieczenia i łyżkę octu. Wszystko razem mieszamy a następnie dodajemy do piany z białek. Na samym końcu dodajemy mąkę oraz delikatnie mieszamy i pieczemy.(temper.180 stopni) Osobno robimy krem

Krem czekoladowy:
3 łyżki kakao mieszamy z mlekiem i trzema łyżkami cukru, podgrzać na małym ogniu i zostawić do wystygnięcia. 20 dag masła ucierać z dodatkiem żółtka i ostudzoną masą kakaową. Do smaku można dodać 2 łyżki rumu.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Roman5

    smakowicie wyglada
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    Fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !