Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety jajeczne

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaka: 8 szt
czerstwe kajzerki 2 szt.
mleko 1 szkl.
cebula 10 dag
olej
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 dag
szczypiorek
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety jajeczne

Zaczynamy!
Na początku potrzebujemy 7 jaj ugotować na twardo, obrać je i posiekać. Kajzerki namoczyć w mleku i połączyć z jajkami. Szczypiorek drobno posiekać i cebulę i dodać do reszty. Do wszystkiego dodajemy surowe jajo. Wszystkie składniki wymieszać, przyprawić solą i pieprzem. Z przygotowanej masy uformować kotleciki, otoczyć je w tartej bułce i usmażyć na oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 17.02.2011 15:56
dobre
Roman5 27.09.2010 06:32
musi być smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak