Sposób przygotowania

Mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy cukier, robimy zagłębienie, dodajemy żółtka jaj, śmietanę i masło. Zagniatamy ciasto. Ciasto rozwałkowujemy i wykładamy nim spód oraz brzegi blaszki do tart lub tortownicy. Spód ciasta nakłuwamy widelcem. Ciasto pieczemy przez około 20- 25 minut w temp. 180 stopni. Powinno być złotobrązowe. Odstawiamy je do wystudzenia.
Masło ucieramy w miseczce, w drugiej misce miksujemy ze sobą kremówkę, zimne mleko i krem do tortów. Po uzyskaniu sztywnego kremu dodajemy po łyżce miękkiego masła. Miksujemy do momentu całkowitego połączenia się składników. W międzyczasie rozpuszczamy galaretkę.
Tak przygotowany krem przekładamy na kruchy spód. Truskawki kroimy na pół i układamy na kremie. Zalewamy lub smarujemy tężejącą galaretką. Odstawiamy do całkowitego zastygnięcia.

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    och jaka pyszniutka
  • 3
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    wspaniała ta Twoja tarta :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    polly66

    mniam słodkości
  • 5
    original
    Opublikowano

    banditka

    popisowe :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    krzyniu1984

    wygląda cudownie!
  • 8
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Truskawki.... Pyszności:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    aż chce się ją zjeść :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    idealna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    beatkaa153

    wygląda smakowicie:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    znakomita:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    śliczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    wygląda idealnie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    ale u Ciebie pyszności!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Seba

    bardzo smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !