Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki z ziemniaków z mięsem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka
ziemniaki ugotowane
mąka
sól
masło
cebula biała

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki z ziemniaków z mięsem

Fileta kroimy na dorbną kostke i smażymy z cebulą tak żeby filet sie troszkę rozdrobnił , dodajemy do niego sól i pieprz , odstawiamy , smażymy na maśle

Ziemniaki wcześniej ugotowane u utłuczone (najlepiej żeby to było dzień wcześniej) mieszamy z mąką i jajkiem ( mąki dodajemy tyle ile nam ziemniaki zabiorą)
Uwaga ,za dużo mąki i będzie niedobre
Formujemy ciasto
Odkrajamy kawałek , formujemy cienki wałek , kroimy tak jak na kopytka ale zijamy w rulonik
Wrzucamy na gorąco wode do wypłynięcia
Przelewamy zimną wodą i wrzucamy do mięsa z cebulą
I tak do wyrobienia całego ciata
Pycha

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak