Sposób przygotowania

Fileta kroimy na dorbną kostke i smażymy z cebulą tak żeby filet sie troszkę rozdrobnił , dodajemy do niego sól i pieprz , odstawiamy , smażymy na maśle

Ziemniaki wcześniej ugotowane u utłuczone (najlepiej żeby to było dzień wcześniej) mieszamy z mąką i jajkiem ( mąki dodajemy tyle ile nam ziemniaki zabiorą)
Uwaga ,za dużo mąki i będzie niedobre
Formujemy ciasto
Odkrajamy kawałek , formujemy cienki wałek , kroimy tak jak na kopytka ale zijamy w rulonik
Wrzucamy na gorąco wode do wypłynięcia
Przelewamy zimną wodą i wrzucamy do mięsa z cebulą
I tak do wyrobienia całego ciata
Pycha

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !