Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasztet grzybowy w cieście francuskim

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 szt
grzyby 1 kg
pierś z kurczaka 1 szt
boczek 8 plasterków
por 1 szt
mąka 3 łyż
ser żółty 10 dkg
olej 3 łyz
masło 3 łyż
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: pasztet grzybowy w cieście francuskim

grzyby oczyścic i dusić z pokrojonym porem z masłem i olejem oprószyć. Ostudzic i wymieszać z serem i kajkami doprawić do smaku. Mięso pokroić w kawałki i zrumienic na oleju, zawinac w boczek. ciasto rozkroić przekroić Jeden płat ułożyć na blasze wyłożyć masę grzybową i piersi z kurczaka a na to jeszcze raz grzyby. Przykryć pozostałym ciastem, docisnąc brzegi. Wierzch posmarowac jajkiem. Piec 40 min w tem 200 C

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 17.12.2013 15:55
musi pysznie smakowac

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak