Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt- przepis podstawowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5
mąka tortowa 5-6 łyzek
cukier 5-6 łyżek
proszek do pieczenia łyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt- przepis podstawowy

Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni.

jesli chcemy np. biszkopt grubszy, aby go przeciąć, stosujemy proporcje ile jajek tyle lyzek cukru i maki lub troszkę więcej

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokodyl 03.07.2012 09:07
dobry biszkopt
novita23 03.05.2011 14:48
super przepis
monika154 13.04.2011 07:22
ja też tak robię
cukiereczek 19.11.2010 08:57
Tak polecam
jarek4 01.11.2010 15:56
super
pawel007 13.10.2010 20:26
tez taki robię
Katarzyna/kate1980 27.09.2010 14:58
super przepis
strzelec02 26.09.2010 17:19
Ładnie wyrósł.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak