Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bananowiec

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło roślinne w kubeczku 0,5 małego kubeczka
galaretka cytrynowa 1 sztuki
galaretka pomarańczowa 2 sztuka
biszkopty okrągłe 1 opakowanie
banan 5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Bananowiec

1. 4 banany pokroić w talarki i zmiksować razem z 0,5 masełka roślinnego w małym kubeczki, 0,5 szklanki cukru pudru i galaretką cytrynową rozpuszczoną w połowie wody zalecanej w przepisie na galaretkę.
2. Spód tortownicy zapełnić biszkoptami zamaczanymi w galaretce pomarańczowej.
3. Wylać na to masę bananową, wstawić do lodówki.
4. Po upływie godziny ułożyć na zastygniętej masie bananowej ostatniego banana pokrojonego w talarki.
5. Zalać dwoma galaretkami pomarańczowymi.

Deser pyszny i szybki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 18.04.2015 15:11
może być smaczny
kielcok1 01.01.2012 16:27
super
kotlet 19.06.2011 22:30
fajnie wygląda
Krzysztof42 10.10.2010 15:01
fajny deser
Zofia12 05.05.2010 11:25
Pezrpis mojej mamy, niesamowice prosty, a pyszny deser!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak