Sposób przygotowania

Jabłka obieramy ze skórki i wykrajmy gniazdka nasienne następnie ścieramy je na tartce o grubych oczkach. Upychamy je do słoików i w połowie posypujmy 1-2 łyżkami cukru napełniamy słoik do pełna mocno dociskając nadmiar soku zlewamy. Na sam wierzch dosypujemy kolejne 1-2 łyżki cukru. W zależności jak słodkie są jabłka. Następnie mocno zakręcamy i pasteryzujemy.

Komentarze

  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Te same robię ,leża głęboko pochowane
  • 0
    original
    Opublikowano

    kulinarny smak

    ile pasteryzować?
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andysz

    też takie robię, smaczne;]

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !