Sposób przygotowania

Posiekać tłuszcz z mąką, utrzeć żółtka z cukrem i złączyć z mąka, dodać resztę składników. Urobić kruche ciasto. Wylepić foremki, do środka włożyc budyń (ugotowac, aby był dość gęsty). Piec na złoty kolor w temp. 180 stopni przez ok. 25 minut.
Owoce umyć i obrać. Wsypać (kazde osobno) do małego garnuszka. Lekko podlac wodą (żeby się nie przypaliły, a po chwili puszczą sok). Chwilę pogotowac i wsypac cukier żelujacy lub żelatynę (ilość w zależności jak gęste chcemy owoce). Pogotować aż woda wyparuje, a owoce zmiękną. Nakładac na upieczone babeczki.
Smacznego:)

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    banditka

    ciekawe ;)
  • 9
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pycha i talerzyk śliczny
  • 8
    original
    Opublikowano

    SmakolykiJoanny

    w cukierni sa podobne
  • 4
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    pychotka
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Lidia11

    fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Super wygląda :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    strzelec02

    Apetyczne.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Wojtek8

    smacznie wygląda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawel007

    pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jarek4

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    mari

    mniam!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena40

    mniam mniam, napewno bardzo smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Zjadłabym takie babeczki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    wyglądaja bardzo smakowicie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    ana00

    extra się prezentują ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ajres

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    krokodyl

    no pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !