Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z parówkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 4 kotlety
cieńka parówka 4 sztuki
musztarda 1 łyżka
masło 2 łyżki
mąka 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z parówkami

Mięso rozbijamy,oprószamy sola i pieprzem.Każdy płat mięsa smarujemy z jednej strony musztardą.Kładziemy na środku parówkę,ciasno zwijamy i obwiązujemy bawełnianą nitką.Schabowe zrazy obtaczamy w mące,smażymy na maśle na rumiano,podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem,aż sos całkiem odparuje,a mięso będzie miękkie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aleksa123 11.08.2011 11:11
fajne
Emilia22 29.09.2010 08:24
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak