Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krem dyniowo-pasternakowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 1i1,4 kg
pasternak 50 dkg
tymianek 4 gałązki
oliwa 4 łyż
cebula 2 szt
kiełbaski śląskie 3 szt
bulion warzywny 4 łyz
sól, pieprz, cukier
czosnek 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: krem dyniowo-pasternakowy

dynię oczyscić i pokroić na kawałki. Tak samo pokroić pasterniak, Tymianek umyć i poseikać. Zaroodporne naczynei wyłożyć papierem do pieczenia. Rozłożyć na nim dynię i pasterniak. Posypać tymiankeim i 2 łyżeczkami cukru,solą. Skropić 2 łyż oliwy.piec 45 min w temp. 150 C. Cebule i czosnek pokroić w kostkę i usmazyć z dodatkeim oliwy oraz dodoac pokrojone w kostkę kiełbaski- smażyć 3 min. wyjac z piekarnika. Na koniec wszystko zmiksować i dodać podsmazona kielbaske. dodac 1 i 1,2 bulionu. zagotowac. doprawić do smaku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak