Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa cytynowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cytyna 1 szt
marchew,por,seler)mieszanka warzyw 25 dkg
masło 1,5 łyż
natka pietruszki
śmietana 1 szkl
mąka 3 łyż
cukier, sól

Przepis i sposób przygotowania na: zupa cytynowa

warzywa oczyscić marchew zetrzec na tarce i duisć z dodatkeim masła. Pozostałe warzywa zetrzec i ugotowac w wodzie., dodając uduszoną marchew. Sporządzić zawiesine z mąki, wlac do lekko osoleonego wywaru, zagotować i dodać smeiytanę. Następnei przecedzić zupę do osobengo naczynia dodoać skórkę ze startej cytyny oraz sok. Wszystkei składni połączyć razem i dorpawić do smaku. Podawac z ryżem

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marzena34 13.07.2012 16:06
super,warto spróbować
agnieszka214 27.04.2011 07:26
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak