Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy mielono - duszone

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wołowe 1 kg
jajko 2 szt
cebula biała 1 szt
bułki zwykłe suche 2 szt
sól,pieprz,maka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy mielono - duszone

Mięso mielone wkładamy do miski , dodajemy jajka, startą lub zmielona razem z miesem cebulę, bułkę sucha namoczona. Dosypujemy do smaku soli i pieprzu, następnie wszystko razem dokładnie wymieszać. Formujemy zrazy w kształcie podobnym do mielonego kotleta tyle że większe i bardziej spłaszczamy. Obtaczamy w mące i podsmażamy z obu stron na gorącym oleju. W garnku gotujemy wodę z odrobiną vegetty. Podsmażone mięso wkładamy na gotującą wodę na tłuszczu ze smażenia robimy zasmażkę i dodajemy do sosu. Wszystko razem troszkę pogotować i zrazy w sosie gotowe. Łatwe i szybkie a mięsko nam się moment gotuje

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 12.03.2013 10:22
bardzo pyszny pomysł na obiad
adam1f 08.01.2013 00:16
dobre
jogobella231
jogobella231 04.02.2012 14:00
super
annagebalska 17.04.2011 09:29
pycha
iwona332 18.03.2011 11:13
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak