Sposób przygotowania

Mięso mielone wkładamy do miski , dodajemy jajka, startą lub zmielona razem z miesem cebulę, bułkę sucha namoczona. Dosypujemy do smaku soli i pieprzu, następnie wszystko razem dokładnie wymieszać. Formujemy zrazy w kształcie podobnym do mielonego kotleta tyle że większe i bardziej spłaszczamy. Obtaczamy w mące i podsmażamy z obu stron na gorącym oleju. W garnku gotujemy wodę z odrobiną vegetty. Podsmażone mięso wkładamy na gotującą wodę na tłuszczu ze smażenia robimy zasmażkę i dodajemy do sosu. Wszystko razem troszkę pogotować i zrazy w sosie gotowe. Łatwe i szybkie a mięsko nam się moment gotuje

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    annagebalska

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    bardzo pyszny pomysł na obiad

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !