Sposób przygotowania

Kapustę obrać z uszkodzonych liści, a następnie drobno poszatkować. Położyć warstwę kapusty na dno dobrze wyparzonego, kamionkowego naczynia i posypać solą. Następnie utłuc porządnie tłuczkiem, aż zacznie puszczać sok. Wtedy położyć kolejną warstwę kapusty, znów posypać solą i utłuc, i powtarzać czynność, aż się skończy kapusta. Można dodać w trakcie ubijania trochę kminku oraz startą na grubej tarce marchewkę - jeśli ktoś lubi. Następnie przykryć kapustę talerzykiem lub deseczką i przycisnąć kamieniem. Po kilku dniach poprzebijać patyczkiem do dna i pozostawić w chłodnym miejscu. Kapusta jest gotowa.

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    A kapusta to włoska tak jak widać czy biała?
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    też kiszę ale bez kminku
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    margo ja daję białą, przepraszam ale dopiero teraz zobaczyłam pytanie. Zdjęcie włoskiej narzuca sam doradca przy wpisie KAPUSTA, ja już nie poradzę na to nic.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    również kiszę ale bez kminku, muszę spróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !