Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik z żeberkiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka 0,5 kg
kasza jęczmienna 4 łyżki
masło 1 łyżeczka
włoszczyzna 30 dag
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
natka piertuszki siekana 2 łyżki
pieprz do smaku
sól do smaku
bulion 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik z żeberkiem

Żeberka pokroić na porcje, włożyć do wody, dodać kostki bulionowe i gotować do miękkości. W połowie gotowania dodać starte na tarce warzywa. Oddzielnie ugotować kaszę z masłem. Do rosołu z żeberkami dodać ugotowaną kaszę, posypać zieleniną, przyprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela25 17.02.2014 19:16
bardzo dobry
Iwusia 18.10.2012 23:02
ale smakowity
Motorek 08.09.2012 09:36
pycha
ewaa 06.03.2012 20:08
smaczna zupka
Karol P 01.01.2012 19:45
wygląda bardzo apetycznie
Łukasz15 31.12.2011 18:18
smaczny
Iwona51
Iwona51 21.11.2011 09:04
uwielbiam krupnik
Margo1 28.12.2010 07:41
moja ulubiona zupka z ulubionym mięskiem
banditka 16.09.2010 13:03
apetyczne :)
Agnieszka191 08.09.2010 18:04
zupki nie dla mnie ale dodam do księgi ulubionych dla Mamuski
pipi765 07.09.2010 09:42
smakowite
pauluna
pauluna 07.09.2010 09:29
smacznie wyglada
Emilia24 03.09.2010 23:46
mniam mniam+
plocia 02.09.2010 21:15
o boże jak ja go dawno nie jadłam ;(
Monika193
Monika193 02.09.2010 10:15
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak