Sposób przygotowania

Żelatynę wymieszać z kilkoma łyżkami zimnej wody, pozostawić na 10 minut aby napęczniała. Agrest umyć, podlać niewielką ilością wrzącej wody, rozgotować a następnie przetrzeć przez sito. Żelatynę podgrzewać na wolnym ogniu mieszając zagotować, odstawić, ostudzić. Białka ubić na sztywną pianę, ubijać w dalszym ciągu dodając stopniowo po łyżce cukru i cukier waniliowy. Wymieszać z żelatyną i ostudzonym przecierem agrestowym dodając go powoli. Gotowy mus wyłożyć do salaterek i pozostawić do wystudzenia.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    wspaniały :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !