Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fasolka duszona w sosie veloute

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 80 dag
masło 2 łyzkli
śmietana 125 ml
mąka 1 łyzka
pokrojony koperek 1 łyzka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: fasolka duszona w sosie veloute

Fasolke oczyscic z włókien,obciac konce opłukac.Zalac wrzaca woda,posolic i dodac 1 łyzke masła.Gotowac bez przykrycia 15 minut.Odcedzic i włozyc ponownie sdo garnka.Wywar zachowac i ostudzic.Przesmazyc make na 1 łyzce masła,dodac smietane i taka sama ilosc wywaru.Roztrzepac sos trzepaczka,zalac nim fasolke i gotowac 10 minuty.Doprawic sola dodac koperek i 1 łyzeczke masła

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zuzanna6 01.09.2010 18:01
Ciekawy przepis na fasolkę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak