Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

talarki ziemniaczane z masłem czosnkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło
2-3 zabki czosnku
Kucharek przyprawa do potraw
szczypiorek posiekany

Przepis i sposób przygotowania na: talarki ziemniaczane z masłem czosnkowym

Zeimniaki ugotować na półmiekko , pokroić w plasterki ale nie zacienkie takie średnie
Usmażyć na głębokim smalcu do chrupkośći
Przygotować masło
Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę , garść małą szczypiorku i przyprawe kucharek do smaku, wymieszać
Ziemniaki po usmażeniu odsączyć z tłuszczu , przełożyć do miseczki.
Dodać 2 łżeczki masła czosnkowego i wymieszać
Wcinać póki ciepłe
Pycha

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 14.11.2012 13:33
na pewno świetnie smakują;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak