Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

konfitura z cukini

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia 1,5 kg
cukirr brązowy 30 dkg
sok z miąższem z pomaraqńczy i cytryny 1 szt
skórka otarta z cytryny
imbir 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: konfitura z cukini

cukinie obiramy i ścieramy do jarzyn. Skórkę z cytrusów scieramy na tarce, a sok wyciśkamy i dodajemy do startej cukini wraz z miąższem. Imbir obieramy i też ścieramy. Całośc zasypujemy cukrem i zostawiamy na 2 godz. Nie odlewamy soku. Następnei stawiamy w ganku na ogniu az cukier sie rozpuści. Podlewamy dwa razy wodą w trakcie gotowania. Konfiturę gotujemy 20 min. Wkłdamy do słoików i pasteryzujemy 10 min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 17.06.2013 18:32
zaczyna sie sezon na przetwory
Andysz 14.11.2012 13:39
jest świetna;]
jasiek 25.01.2012 14:00
o ciekawe, i ciekawy kolorek
Aida 09.09.2010 09:39
a tego korzenia imbiru to tak ile centymetrow? :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak