Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

buraczki duszone z bnoczkiem.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki 800 g
boczek 200 g
cebula 2 szt
czosnek 2 zabki
cytryna 1 szt
mąka 1 łyzka
sól, pieprz
bulion drobiowy 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: buraczki duszone z bnoczkiem.

Boczek pokroic w kostke podsmayc na patelni,dodac posiekana cebule i czosnek.Buraki obrac pokroic na plasterki o grubosci 5 mm,dodac do cebuli ,smazyc razem 10 minut.Obsypac maka i smazyc tak długo az zbrazowieja.Czesto mieszac.Zalac bulionem dodac sol pieprz i sok z cytryny.Dusic na małym ogniu 25 minut.Podawac do pieczonej kaczki lub gesi oraz wołowiny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 14.11.2012 13:40
uwielbiam je!!!;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak