Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

botwina ze smietana

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

botwina 4 peczki
śmietana 100 ml
smalec 1 łyzka
cebula 1 szt
cytryna 1 szt
pokrojony koperek 1 łyzka
pokrojona pietruszka 1 łyzka
mąka 1 łyzka
cukier, sól

Przepis i sposób przygotowania na: botwina ze smietana

Młóde buraczki oskrobac,listki i łodygi dokładnie opłukac.Osaczyc z wody drobno poszatkowac,podlac niewielka iloscia wrzacej wody,dodac cukier,posolic i dusic 10 minut pod przykryciem na małym ogniu.Na smalcu podsmazyc posiekana cebule z maka i połaczyc z botwina.Wcisnac sok z cytryny,dodac smietane koperek,pietruszke doprwaic sola i cukrem i dusic tak długo az zgestnieje

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak