Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka ucierana

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 40 dag
cukier 25 dag
masło roślinne 20 dag
mleko 200 ml
jajko 5 sztuk
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
aromat cytrynowy 1/2 łyżeczki
cukier waniiowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Babka ucierana

Miękkie masło utrzeć z jajkami na puszystą masę, dodać cukier, masło roślinne, mleko( najlepiej 3,2%), mąkę pszenną, proszek do pieczenia, sól, olejek i cukier waniliowy. Wszystko dokładnie wymieszać. Masę przelać do wyłożonej pergaminem formy i piec około 50 minut w temperaturze 180 stopni.
Babkę można polać lukrem lub polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 16.03.2013 23:13
świetna babka ucierana
kielcok1 28.12.2011 16:14
lubię babki
rakow2
rakow2 16.05.2011 16:42
fajna babka
Krzysztof42 08.10.2010 15:01
lubię wszystkie babki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak