Sposób przygotowania

Miękkie masło utrzeć na puszystą masę, dodać cukier, masło roślinne, mleko( najlepiej 3,2%), mąkę pszenną, proszek do pieczenia, sól, olejek i cukier waniliowy. Wszystko dokładnie wymieszać. Masę ]przelać do wyłożonej pergaminem formy i piec około 50 minut w temperaturze 180 stopni.
Babkę można polać lukrem lub polewą czekoladową.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    lubię wszystkie babki
  • 3
    original
    Opublikowano

    rakow2

    fajna babka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    lubię babki
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    świetna babka ucierana

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !