Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z jeżynami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 30 dag
żółtko jajek 1 szt
masło 1 łyżka
sól
jeżyny 50 dag
cukier do smaku
bita śmietana do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z jeżynami

Mąkę przesiać na stolnicę, dodać masło i żółtko, oprószyć solą i zarobić nożem dolewając około 0,5 szklanki gorącej wody. Gdy składniki się połączą zagnieść ciasto ręką i dokładnie wyrobić. Ciasto cienko rozwałkować, pociąć w kwadraty, nakładać jeżyny i zlepiać po przekątnej brzegi. Gotować w osolonej wodzie, około 3 minut od wypłynięcia na wierzch. Podawać posypane cukrem z bitą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 24.06.2012 09:42
Pyszne
Wafelek2601 05.10.2011 14:54
super
Moni 09.03.2011 10:38
nigdy takich pierogów nie jadłam, muszę spróbować
Aleksandra45 20.11.2010 13:20
warto spróbować :-)
Agnieszka191 11.09.2010 19:25
Pierozki tak, ale wsadzę inny farszyk może jagódki?
justyna111 11.09.2010 11:42
super
pipi765 10.09.2010 11:32
smakowicie wygladaja
pauluna
pauluna 10.09.2010 11:32
takich nie jadlam jeszcze
Lidia11 06.09.2010 22:35
fajny przepis
plocia 05.09.2010 12:23
do pierogów jeszcze nie dodawałam ale wypróbuję
Monika193
Monika193 04.09.2010 10:17
ale narobiłaś Reniu smaka
Agnieszka_B 01.09.2010 10:08
Uwielbiam pierożki z owocami:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak