Sposób przygotowania

Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku, dodać łyżeczkę cukru, szklankę mąki, zamieszać i pozostawić w ciepłym miejscu na kilkanaście minut. Następnie dodać 1,5 szklanki mąki, jajka, 10 dag roztopionego masła, pół szklanki cukru pudru i wszystko dokładnie wyrobić. Zostawić do wyrośnięcia. Z 0,5 szklanki mąki, 0,5 szklanki cukru pudru i reszty masła zagnieść kruszonkę. Gotowe ciasto wyłożyć do brytfanny, ułożyć na wierzch wypestkowane śliwki, posypać kruszonką. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 170 stopni i piec około 50 minut.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Świetne ciacho
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Świetne ciacho
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczne
  • 2
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    kuszące
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bożena13

    bardzo smacznie wygląda;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pieknie wyglada
  • 3
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    wygląda rewelacyjnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Adam/ZUB3R

    smaczne ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !