Sposób przygotowania

Do rondelka wsypać cukier i gotować go do momentu, gdy powstanie karmel. Należy uważać, żeby cukier się nie przypalił. Do tak przygotowanego karmelu ostrożnie wlewać śmietanę kremówkę ciągle mieszając, aby ładnie połączyła się ona z karmelem. Na koniec dodać startą na tarce czekoladę i podgrzewać delikatnie do momentu, gdy całkowicie się ona rozpuści. Tak przygotowany sos można stosować zarówno na gorąco, jak i na zimno. Doda deserom bardzo ciekawy smak.

Komentarze

  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Łatwe i smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Zgadzam się z Margo :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    1 kostka= 1 opakowanie, sztabka czekolady :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    wykorzystam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    musi być smaczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    musi super smakować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !