Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos karmelowo- czekoladowy do deserów

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kremówka 100 ml
cukier 5 dag
czekolada mleczna 1 koska

Przepis i sposób przygotowania na: Sos karmelowo- czekoladowy do deserów

Do rondelka wsypać cukier i gotować go do momentu, gdy powstanie karmel. Należy uważać, żeby cukier się nie przypalił. Do tak przygotowanego karmelu ostrożnie wlewać śmietanę kremówkę ciągle mieszając, aby ładnie połączyła się ona z karmelem. Na koniec dodać startą na tarce czekoladę i podgrzewać delikatnie do momentu, gdy całkowicie się ona rozpuści. Tak przygotowany sos można stosować zarówno na gorąco, jak i na zimno. Doda deserom bardzo ciekawy smak.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 12.12.2013 20:36
musi super smakować
Seba 01.10.2013 08:05
musi być smaczny
Stenka 08.07.2012 10:39
wykorzystam
manaika 06.02.2012 18:21
ciekawe
IlonaAlbertos 13.09.2010 17:54
1 kostka= 1 opakowanie, sztabka czekolady :)
Iwusia 01.09.2010 21:46
Zgadzam się z Margo :)
Margo1 01.09.2010 10:11
Łatwe i smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak