Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosołek Eli

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak 1 sztuka
marchewki 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler 1/2 sztuki
cebula biała 2 sztuki
czosnek 4 ząbki
kucharek,sól,pieprz,Przyprawa do zup Kucharek- do smaku
makaron nitki
Ziele angielskie całe Prymat 6 ziarenek

Przepis i sposób przygotowania na: Rosołek Eli

Kurczaka zalać zimną wodą i zagotować.Obrane cebule przepiec na płycie lub opalić nad gazem.Dodać do kurczaka obrane jarzyny,opaloną cebulę,ząbki czosnku,ziele angielskie,kucharka i gotować na małym ogniu,aż kurczak będzie całkiem miękki.Wyjąć kurczaka i jarzyny.Z jarzyn mażna zrobić sałatkęRosól przecedzić i rozcieńczyć wodą(jest bardzo esencjonalny). ,doprawić solą,pieprzem i maggi. Makaron ugotować i odcedzić.Ugotowanego kurczaka podzielić na porcje.Rosół podawać z makaronem i porcją kurczaka.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 24.01.2012 22:32
mniam
Ewa111 06.09.2010 16:37
uwielbiam rosołek
gusia1000 01.09.2010 00:12
Po prostu smaczny rosół.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak