Sposób przygotowania

Pozstałe składniki:

margaryna i bułka tarta do formy

10 dkg płatków migdałowych
2 łyżki koncentratu buraczanego Krakus
1 łyżeczka kurkumy

1 duża polewa z białej czekolady

Płatki migdałowe podzielić na 3 części.1 część włożyć do koncentratu buraczanego z odrobiną gorącej wody.2 część włożyć do kurkumy z gorącą wodą.3 część zostawić białą.Zabarwione płatki odcedzić oddzielnie,rozłożyć na ręczniki papierowe i wysuszyć.Jajka cukier brzozowy i waniliowy utrzeć na puszystą masę.Mąki i proszek do pieczenia przesiać przez sito,stopniowo dodawać do jajek i wymieszać.Margarynę roztopić,gorącą wlać do ciasta i dokładnie wymieszać.Wlać ciasto do formy babkowej wysmarowanej margaryną i wysypanej bułką tartą.Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 50 minut.Płatki wymieszać.Polewę roztopić.Gotową,wystudzona babke oblać polewą i ozdobić kolorowymi płatkami.Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Lubie piec wience. Szybko sie je robi i sa pyszne.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    alaaa

    znakomita,,

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !