Sposób przygotowania

Pozostałe składniki:

15 dkg suszonych moreli
20 dkg suszonych śliwek

glazura:
4 łyżki keczupu ostrego
4 łyżki dżemu morelowego
2 łyżki sosu śliwkowego Tao Tao
śliwki które nie zmieściły się w schabie

rękaw do pieczenia

Umyty schab wysuszyć ręcznikiem papierowym.Trawę cytrynową i papryczki chili drobniutko posiekać.Połączyć wszystkie składniki marynaty,posmarować schab i włożyć do lodówki na noc.Śliwki i morele namoczyć w letniej wodzie.Schab oczyścić z marynaty i wysuszyć ręcznikiem papierowym.Naciąć schab długim nożem przez środek i w otwór włożyć (z obu stron)śliwki i morele.Składniki glazury zmiksować.Schab włożyć do rękawa i posmarować ze wszystkich stron glazurą.Zabezpieczyć końce rękawa.Schab położyć na blasze i piec wpiekarniku nagrzanym do 190 stopni przez godzinę.Po godzinie pieczenia rozciąć rękaw i piec jeszcze pół godziny,żeby schab się zrumienił.Smacznego!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Ze śliwką, to już robiliśmy, ale jeszcze do tego z morelą, to nie.
  • 3
    original
    Opublikowano

    banditka

    już wyobrażam sobie smak :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolajka

    super wygląda i pewnie tak smakuje
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    apetyczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Islanzadi

    Coś wspaniałego...
  • 0
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Pięknie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !