Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy Drożdżowe z Bananami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 40 dag
jajko 4 szt
mleko 1 i 3/4 Szklanki
olej 2 łyżki
drożdże 5 dag
cukier 6 łyżeczek
banan 5-8 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy Drożdżowe z Bananami

1. Drożdże pokruszyć,dodać do nich 3 łyżeczki cukru,rozprowadzić razem z cukrem,dodać mąkę, mleko,żółtka i 2 łyżki oleju.Wszystko dokładnie wymieszać.Ubić białka z 3 łyżeczkami cukru i dodać do ciasta i jeszcze raz wymieszać.

2. Banany obrać i przekroić wzdłuż a następnie na kawałki 3-4 centymetrowe.Banany zanurzać w cieście i łyżką kłaść na rozgrzany olej.Usmażyć.Podawać posypane cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak