Sposób przygotowania

500 g grubego makaronu-ja dałam muszelki

Umyte żołądki zalać wodą,dodać kucharka,liście laurowe,ziele angielskie i ugotowac do miękkości.Wyjąć z wywaru(wywar zachować na zupę),ostudzić i pokroić w paseczki.Por pokroić w półkrążki,pieczarki w ćwiartki,paprykę w prostokąty,marchewkę w ćwierćkrążki,cebulę w piórka.Marchewkę zalać wrzątkiem,gotować 3 minuty i odcedzić.Żołądki przesmażyć na oleju i przełożyć do rondla.Na pozostałym po żołądkach oleju,przesmażyć pieczarki z cebulą i dodać do żołądków.Przesmażyć pora i paprykę i dodać do żołądków razem z marchewką.Dodać sosy,imbir,bambusa,czosnek granulowany,wymieszać,podlać wodą i dusić 10 minut.Doprawić solą,pieprzem i maggi do smaku.Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić woda,wlać do potrawki,wymieszać i zagotować.Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.Na środek talerzy wyłożyć makaron.W koło makaronu wyłożyć potrawkę.Smacznego,

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Super przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !