Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety w sosie pieczarkowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 0,5 kg
cebula 1 sztuka
bułka czerstwa 1 sztuka
jajko 1 sztuka
sól
pieprz
mąka do panierowania
natka pietruszki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety w sosie pieczarkowym

Bułkę namaczamy w wodzie lub mleku, odciskamy. Cebulę ścieramy na tarce o drobnych oczkach, natkę pietruszki siekamy Łączymy ze sobą wszystkie składnik, doprawiamy do smaku i formujemy niewielkie kulki. Panierujemy w mące i smażymy na oleju. Podajemy z ulubionym sosem pieczarkowym lub np. pomidorowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 14.06.2011 17:01
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak