Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot śliwkowo-winogronowo-jabłkowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwki węgierki 0,5 kg
jabłka 5 sztuk
cukier
woda
winogrona 2 garści

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot śliwkowo-winogronowo-jabłkowy

Jabłka obieramy - kroimy na ćwiartki. Śliwki przekrawamy na pół - usuwamy pestki. Owoce myjemy, zalewamy wodą i gotujemy na niewielkim ogniu około 30 minut, słodzimy wg uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolaxa 20.01.2011 20:51
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak