Sposób przygotowania

Żeberka umyć, pokroić na części, włożyć do garnka, zalać 2 szklankami wody, osolić, dodać liść laurowy i gotować do miękkości. Gdy mięso będzie miękkie wlać zakwas na żur, dodać pokrojony czosnek, mąkę połączoną ze śmietaną, wszystko razem zagotować. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Posypać zieleniną.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    moja ulubiona zupka
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    I na dodatek z żeberkami
  • 3
    original
    Opublikowano

    Anita21

    jak artystycznie udekorowany
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    pyyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    muszę spróbować na żebrkach nigdy nie robiłam
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    pyszna zupa
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobry
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Musi być smaczny.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !