Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek z żeberkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka 0,5 kg
cebula 1 szt
czosnek ząbki 3 szt
zakwas na żur 2 szklanki
mąka 1,5 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
śmietana 200 ml
sól do smaku
pieprz do smaku
zielenina do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek z żeberkami

Żeberka umyć, pokroić na części, włożyć do garnka, zalać 2 szklankami wody, osolić, dodać liść laurowy i gotować do miękkości. Gdy mięso będzie miękkie wlać zakwas na żur, dodać pokrojony czosnek, mąkę połączoną ze śmietaną, wszystko razem zagotować. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Posypać zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 02.12.2013 14:37
Musi być smaczny.
adam1f 31.08.2012 05:54
dobry
caralajna 04.08.2012 08:21
pyszna zupa
zuzanna_z 12.07.2012 12:24
muszę spróbować na żebrkach nigdy nie robiłam
romanrafal
romanrafal 29.06.2012 17:02
super
Wafelek2601 19.09.2011 09:44
pyyszny
Juleczka20 27.08.2011 11:51
uwielbiam
Anna141
Anna141 06.04.2011 11:01
pycha
Anita21 25.10.2010 19:44
jak artystycznie udekorowany
Margo1 01.09.2010 16:46
I na dodatek z żeberkami
Monika193
Monika193 01.09.2010 10:19
moja ulubiona zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak