Sposób przygotowania

Królika podzielić na porcje, oprószyć solą, pieprzem, natrzeć czosnkiem i zrumienić na oleju. Przełożyć do garnka, podlać 2 szklankami wody, dodać listek laurowy, ziele angielskie, goździki i zrumienioną na tłuszczu cebulę. Przykryć, dusić do miękkości. Gdy mięso będzie miękkie wyciągnąć z garnka, do wywaru wlać śmietanę połączoną z mąką, zagotować, przyprawić do smaku maggi, solą i pieprzem.
Podawać do pieczywa lub ziemniaków.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    banditka

    mniam :)
  • 4
    original
    Opublikowano

    banditka

    mniam :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    oj Reniu czemu nie mówisz jak robisz takie cuda
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Coś dla mojego męża:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Hefalump

    mniam! :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    pyszne mięsko
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    zdrowe mięsko
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    idealny obiad

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !