Sposób przygotowania

Grzyby mun moczymy w wodzie ok 10 minut, podgotowujemy i szatkujemy na drobne paseczki. Makaron sojowy zalewamy wrzątkiem i po nasiąknięciu odsaczamy. Na patelni podsmażamy, pokrojone w drobne pałeczki lub starte na tarce marchew i pietruszkę, kapuste, por w krazki. Dodajemy sos sojowy i olej sezamowy. Wrzucamy do tego pokrojone krewetki i posiekany czosnek. Smazymy chwile. Dodajemy grzyby i kiełki. Na małym smażymy chwilę. Dodajemy starty na miałko imbir. Jelsi potrzeba doprawiamy jeszcze sosem i olejem. Dokladamy odsączony makaron, mieszamy.Gotowy farsz powinien trochę wystygnąć zanim zabierzemy się za składanie sajgonek. Do składania przygotowujemy sobie miskę z letnią wodą (lub piwem). Każdy płat papieru ryżowego wkładamy do miski, zwilżamy i kładziemy na desce do krojenia. Po około 1/2 minuty powinien zrobić się elastyczny i możemy zacząć składać. Łyżkę farszu kładziemy na rozłożonym papierze lekko zawijamy od dołu.potem boki i rolujemy (jak na krokiety). Sajgonki smażymy w głębokim oleju. Podajemy z sosem chili lub innym orientalnym. A je się je palcami maczając w sosach

Komentarze

  • 3
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    fantastyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    To prawda, swietne!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    kiełki, makaron sojowy, krewetki w sajgonkach.....to uwielbiam!
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    to co lubie
  • 2
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Fantastyczne zestawienie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    super!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Betka

    genialne;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    dobra przekąska
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    marcia7

    smak egzotyki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !