Sposób przygotowania

Na patelni na oleju podsmażamy mielone mięso z czosnkiem. Podsmażone odkładamy na bok.Grzyby mun moczymy w wodzie ok 10 minut, podgotowujemy i szatkujemy na drobne paseczki. Makaron sojowy zalewamy wrzątkiem i po nasiąknięciu odsaczamy. Na patelni podsmażamy, pokrojone w drobne pałeczki lub starte na tarce marchew i pietruszkę, cebule w piórka, kapuste, por w krazki. Dodajemy sos sojowy i olej sezamowy. Wrzucamy do tego mięso, grzyby, kiełki . Na małym smażymy chwilę. Dodajemy starty na miałko imbir. Jelsi potrzeba doprawiamy jeszcze sosem i olejem. Dokladamy odsączony makaron, mieszamy.Gotowy farsz powinien trochę wystygnąć zanim zabierzemy się za składanie sajgonek. Do składania przygotowujemy sobie miskę z letnią wodą (lub piwem). Każdy płat papieru ryżowego wkładamy do miski, zwilżamy i kładziemy na desce do krojenia. Po około 1/2 minuty powinien zrobić się elastyczny i możemy zacząć składać.Łyżkę farszu kładziemy na rozłożonym papierze lekko zawijamy od dołu.potem boki i rolujemy (jak na krokiety). Sajgonki smażymy w głębokim oleju. Podajemy z sosem chili lub innym orientalnym. A je się je palcami maczając w sosach.

Komentarze

  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Pychota! Jestem za.......porcyjką :D
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wiola28a

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    to coś dla mnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    pychotka!!;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !