Sposób przygotowania

Ziemniaki zetrzeć na drobnej tarce jarzynowej, dodać jajko, mąkę pszenną, posiekaną cebulę, starty na grubych oczkach ser. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać oliwę i smażyć na niej placki ziemniaczane z obu stron na złoty kolor.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    Nigdy nie próbowałam placków z serem! Muszę spróbować!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Fajny pomysł z tym serem - nie robiłam takich ;)
  • 5
    original
    Opublikowano

    pioge7

    super prawie na dziś :)
  • 3
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    uwielbiam
  • 2
    original
    Opublikowano

    rakow2

    oprócz sera można dodać do placków np. paprykę i parę innych rzeczy
  • 0
    original
    Opublikowano

    madi356

    uwielbiam:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    bardzo dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pyszne:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    świetne placki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !