Sposób przygotowania

Pozostałe składniki:

kajmak:
2 puszki mleka skondensowanego słodzonego
10dkg masła
kilka kropli esencji waniliowej

Mąkę połączyć z przetartymi przez sitko żółtkami,posiekać z masłem,cukrem i szybko zagnieść ciasto.Wstawić na 30 minut do lodówki.Ciasto rozwałkować,wyłożyć do foremki na mazurek wysmarowanej margaryną,podnosząc brzegi.Ciasto piec w piekarniku nagrzanym do 200-220 stopni na złoty kolor.Mleko z puszek wylać do rondla z grubym dnem i gotować na małym ogniu,aż zgęstnieje.Dodać masło,esencję waniliową i wylać na przygotowane ciasto.Udekorować według własnego uznania.Smacznego!

Komentarze

  • 0
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Uwielbiam kajmak ,tylko Elu prościej jest gotować w puszkach - nie trzeba wtedy pilnować ,że się przepali, mieszać ciągle.
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    Misiu,ja mam rondel z bio-tytanu i w nim kajmak robi się szybciej i nie przypala się.Gdy nie miałam tego rondla to też gotowałam mleko w puszkach 3 godziny.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    pyszności jak dla mnie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię to
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    pychotka!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jastinka

    świetne
  • 2
    original
    Opublikowano

    kotlet

    rewelacja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !