Sposób przygotowania

Mąkę posiekać z masłem dodać wodę, sól i zagnieść. Włożyć na 1 h do lodówki. Blaszkę wysmarować masłem. 2/3 ciasta rozwałkować na grubość 1 cm i wyłożyć na blasze.
Nadzienie:
ubić na sztywna pianę białka z cukrem, wyłożyć na ciasto, następnie odciśnięte z nadmiaru soku wiśnie. Z 1/2 ciasta na górze zrobić kratkę z paseczków. Piec 45 min w 160 st.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Tarta z wiśniami - to jest to!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    jeta72

    ale pychotka :-)
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    bardzo apetyczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !