Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żołądki słodko-kwaśne Eli

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żołądki drobiowe 1 kg
marchewka 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
cebula biała 1 sztuka
czosnek 4 ząbki
sos sojowy 2 łyżki
kostka mięsna 1 sztuka
cukier 1 łyżeczka
ocet ryżowy 1 łyżka
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
olej do smażenia 5 łyżek
Ziele angielskie całe Prymat 4 ziarenka
sos chili 1 (czosnkowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Żołądki słodko-kwaśne Eli

Pozostałe składniki:

1 paczka makaronu ryżowego wstążki Tao Tao
1 łyżka kurkumy
2 łyżki koncentratu buraczanego Krakus

Umyte żołądki zalać wrzątkiem,dodać liście laurowe,ziela angielskie,kucharek i ugotować.Marchewkę i pietruszkę pokroić w kostkę,cebulę w piórka,czosnek przecisnąć przez praskę.Żołądki wyjąć z wywaru(wywar zachować),ostudzić,pokroić,wrzucić na gorący olej i chwilę przesmażyć.Dodać cebulę i czosnek,chwilę smażyć,dodać jarzyny,kostkę mięsną,sosy jeszcze chwilę podsmażyć.Podlać wywarem(na reszcie wywaru można ugotować zupę) z żołądków,przykryć i dusić aż wszysto będzie miękkie.Doprawić cukrem i octem ryżowym.Mąkę rozprowadzić odrobina wody,wlać do żołądków,wymieszać i zagotować.

Do dwóch garnków wlać tyle wrzącej wody,żeby przykryła po pól paczki makaronu.Do jednego garnka dodać kurkumę i pół paczki mamaronu.Do drugiego garnka dać koncentrat buraczany i drugą połowę makaronu.Makaron trzymać w wodzie 5 minut i odcedzić.Na środek talerza dać porcję makaronu żółtego i różowego.W koło makaronu rozłożyć gulasz z żołądków.Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 04.12.2012 13:10
wspaniałe pyszności ;]
angelika14 25.01.2012 19:28
to musi by? smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak