Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

baranina duszona z kartoflami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

baranina 600 g
kartoflle 500 g
marchewka 2 szt
cebula 1 szt
masło 2 łyzki
seler 1 szt
bulion 200 ml
czosnek 3 zabki
sól pioeprz

Przepis i sposób przygotowania na: baranina duszona z kartoflami

Umyte mieso natrzec sola pieprzem i zmiażdzonym czosnkiem.Warzywa i cebule obrac i utrzec.Kartofle obrac i pokroic na plastry.Posmarowac masłem forme do zapiekania.Mieso pokroic na kawałki i układac na przemian warstwy miesa i kartofli,przesypujac je warzywami.Zalac bulionem i piec w tem. 200 st. przez 1,5 godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 04.12.2012 13:11
super wyglądają ;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak